Activitats

La participació ciutadana és clau per a l’èxit dels processos d’Agenda 21 Local. En esta secció s’anirà publicant informació sobre les activitats que s’organitzen.

Educació ambiental als centres escolars

L’ajuntament d’Alginet ofereix als centres escolars del municipi, per al curs 2013-2014,
la possibilitat d’organitzar les següents activitats d’educació ambiental:
- Exposició sobre el canvi climàtic
- Trivial energètic

Enquesta d’opinio

Els processos coneguts com AGENDES LOCALS 21 impliquen el compromís voluntari de l’autoritat local a elaborar i dur a la pràctica un Plan d’Acció cap a la Sostenibilitat que resolga els problemes ambientals, socials i econòmics dins del municipi.
Abans de dissenyar el Pla d’Acció, cal fer una diagnosi socioambiental del municipi per a conéixer la problemàtica inicial que cal resoldre amb l’esmentat Pla d’Acció. Esta diagnosi inclou conéixer l’opinió de la ciutadania sobre esta problemàtica inicial.
La recollida de l’opinió de la ciutadania sobre els problemes ambientals, econòmics i socials d’Alginet es fa a través d’enquestes.
Com que el punt de vista dels adults sobre la porblemàtica del municipi sol ser diferent del de la gent més jove, s’han dissenyat dos tipus d’enquestes que vos convidem a omplir. Només cal seguir el següent enllaç:
   - Enquesta a la població adulta
   - Enquesta a la població jove (entre 15 i 18 anys)
La teua opinió és important. Gràcies per la teua col•laboració.

Concurs: dissenya el logo de l’Agenda 21 del teu poble

Una de les primeres activitats de participació ciutadana que s’ha organitzat ha sigut un concurs per a què els xiquets i xiquetes d’Alginet dissenyen el que serà la imatge de l’Agenda 21 Local del seu poble. Han participat tots els centres escolars d’Alginet: CEIP Emilio Luna, CEIP Pepita Greus, CEIP Vicente Blasco Ibáñez, CEIP Sagrado Corazón i IES Hort de Feliu.

   - Presentació de treballs fins al 27 de maig en l’Ajuntament d’Alginet.
   - Dirigit a estudiants de 5é i 6é de primària i 1r i 2n d’ESO dels centres escolars d’Alginet.
   - Lliurament de premis: Divendres 7 de juny, 17 h. Casa de la Cultura d’Alginet.

   - Guanyadores

Des d’ací agraïm la participació i implicació de tota la comunitat educativa d’Alginet i felicitem a tots els xiquets i xiquetes per la qualitat dels treballs presentats.