Falles 2018

Falles 2018
Regidoria de festes

Ja ha arribat març, el mes més esperat per tots els valencians i valencianes, el mes de la nostra festa gran, les Falles, les que omplin de música, color i festa el nostre poble. Una setmana on els fallers i falleres obtenim la recompensa d'un any d'intens treball i esforç dedicat desinteressadament al món de les falles. Des d'ací, volem donar-nos a conèixer i convidar-los a formar part de la nostra estimada festa.
 
Cada any la Junta Local Fallera junt amb les comissions del nostre poble organitza diferents actes amb molta il·lusió perquè cadascun dels nostres fallers gaudisca de la festa al màxim, enfortint la germanor de les diferents comissions i intentat superar-nos any darrere any, per fer una festa millor.
 
Els alginetins a part de celebrar les nostres ben volgudes falles, tenim la sort de tenir com a patró a Sant Josep, i celebrar conjuntament les diferents festivitats. Cada any, el dia 16 de març traslladem al nostre patró des de l'ermita fins a l'església del poble, on roman fins al dia 19 de març, per tenir-lo present i a prop de nosaltres en cada acte de la setmana fallera. Aquest any podrem gaudir d'una minimascletada nocturna en el seu honor el dia 16 de març, en arribar el nostre patró Sant Josep a l'església, la qual esperem que agrade a tots i isca molt bé.
 
El dia 18 de març de vesprada tindrà lloc la tradicional ofrena de flors a la Mare de Déu dels desemparats, en la mateixa plaça de l'església. A les 16.30 hores està previst l'inici de l'ofrena floral per part dels no fallers o fallers no vestits amb la indumentària regional, seguits per la Falla Palleter, Falla La Dolçaina, Falla La Manta al Coll, Falla Poble Nou, Falla Poble d'Alginet i Falla Sant Josep. En aquest acte ple de sentiment i emoció es veu la unió de la devoció i la tradició de la nostra festa que segueix l'endemà, dia 19 de març, amb el multitudinari trasllat de Sant Josep. En aquest acte tornarem a traslladar la imatge del nostre patró al seu lloc habitual, l'ermita, on gaudirem d'una magnífica mascletada per tancar els actes de la Junta Local Fallera.
 
Per posar fi a les falles 2018, arribada la nit els fallers i falleres de les diferents comissions cremaran els seus monuments, un acte simbòlic que culmina una gran setmana fallera i dóna pas a un nou exercici faller.

Falla Poble d'Alginet

Falla la Dolçaina

Falla la Manta al Coll

Falla el Palleter

Falla Poble Nou

Falla Sant Josep