Festes Majors 2018

Festes 2018
Regidoria de festes

SALUTACIÓ DE LA REGIDORA DE FESTES

Maria Jesús Espert i Asins

Benvolguts veïns i veïnes:

Ha aplegat el moment de deixar de costat l’estrès quotidià per deixar pas a les nostres festes d’estiu, les Festes Majors.

Són dies d’avivar l’amistat, de viure al caliu de la família, dels amics, dels veïns. Són dies d’embellir i engalanar els carrers amb les millors vestimentes, plantes, flors, mantons de Manila i cobertors, ficant al nostre Alginet ben rebonic.

Hem de viure estos dies de festa i d’animació amb la màxima participació a totes les activitats i actes que hi ha programats perquè este serà el millor reconeixement al gran treball i esforç fet pels nostres joves festers.

Visquem la festa des del respecte, la igualtat i la diversitat, amb alegria, il·lusió i harmonia, garantint així la convivència.

D’uns anys cap ací hem anat recuperant i consolidant tradicions i costums, entre d’altres les

Dansetes de processó, la Muixeranga, la Plega de Sant Josep.....

Enguany recuperem el costum de la ronda o serenata, rondant a les nostres festeres amb una Guitarrà de Cant d’estil.

També com a novetat tindrem la “Traca quilomètrica” que és una altra modalitat de pirotècnia tradicional que està quasi oblidada i cal mantenir per la gran tradició i estima que els valencians li tenim a la pólvora.

Agrair la col·laboració i participació de totes les associacions, particulars i veïnes i veïns que d’una manera o altra participen en estes dates festives fent que la festa siga més gran.

Al grup jove de festeres i festers dir-vos que heu treballat de valent, amb seny, amb harmonia, amb solidaritat, amb respecte, concensuant tot allò a fer per poder oferir al poble este programa d’activitats. Endavant i a gaudir del moment tan esperat. S’ho meresqueu! La més sincera enhorabona.

Des de la regidoria seguiré treballant pel civisme, per la protecció a les persones tant gran com menudes, per la promoció i recuperació de les tradicions i de la nostra cultura, en definitiva pel nostre poble. Mai ens oblidem de fer poble i que les festes són del poble i per al poble.

Que comence la festa ja!

Visquen les  Festes Majors!!

DIVENDRES 27 JULIOL

21:30 h

Els festers arreplegarem les nostres festeres de les seues cases amb una «Guitarrà» de cant d’estil

Es tracta d’una ronda amb els gèneres tradicionals del cant d’estil que anomenem «U i dos», «U i dotze», «U» i «Riberenca», cantats de manera molt adornada i amb acompanyament de rondalla mixta de vent i corda. Per a la cercavila, comptarem amb dolçaina i tabal.

DISSABTE 28 JULIOL

19:30 h

Veïns i veïnes d’Alginet, no perdeu l’oportunitat d’eixir als nostres carrers que comencen a omplir-se de música i festa. La Societat Artística Musical d’Alginet arreplegarà a la Comissió de Festers i Festeres Majors 2018. L’eixida serà a la Plaça de la Font.

22:30 h

Presentació de Festeres i Festers a la Plaça de la Font. Serà una nit màgica amb algunes sorpreses. En finalitzar, gaudirem d’una actuació lírica. Per a aquesta ocasió tan especial tindrem a la mezzosoprano Estíbaliz Ruiz i del tenor Vicent Romero, que ens delectaran amb les seues veus.
En finalitzar l’acte, tindrà lloc el Vi d’Honor al pati de l’Ajuntament.

DIVENDRES 17 AGOST

19:30 h

Començarem les festes amb el tradicional acte de la Plega de sant Josep. La comitiva eixirà des de l’Ajuntament i recorrerà els carrers: Plaça de la Font, Arquebisbe Sanchis, Plaça del Mercat, Cervantes, sant Vicent, Venerable Beferull, Eulàlia Escobet, Alfonso, Colom i Plaça de la Font. En arribar, se sortejaran els regals aportats pels veïns i entitats del poble. A continuació, el president dels Festers 2018 farà des del balcó de l’Ajuntament el Pregó de les Festes Majors 2018.

DISSABTE 18 AGOST

20:00 h

Reuniu-vos amb les vostres quintes perquè vos esperem a la plaça per a donar pas a l’Entrada de Quintes. Tots junts gaudirem d’una cercavila que finalitzarà al recinte del CEIP Blasco Ibáñez, on tindrà lloc el sopar. Prepareu-vos per a aquest anhelat moment, comencem la festa amb la Xe que Xaranga i la Battucada Alginet!

22:00 h

VI Sopar de Quintes al col·legi CEIP Blasco Ibáñez. Serà una gran nit amenitzada per l’orquestra MÓNACO amb el FLEQUILLO TOUR 2018. Prepareu-vos per a una nit molt gamberra!

Repartirem premis per a la quinta més nombrosa i per a la quinta amb la samarreta més original.
Al sopar podran acudir les quintes majors de 16 anys (any 2002).
Les inscripcions es realitzaran a la Casa de Cultura. El preu del tiquet serà de 3 euros per persona i inclou: taula, cadira, got, tapet, beguda i una xicoteta picadeta.
Com sempre, al llarg de la nit es podran adquirir begudes a preus populars a la barra.

DIUMENGE 19 AGOST

20:00 h

Espectacle de ball a càrrec del Quadre de Balls Populars d’Alginet i la seua rondalla. Com a convidats tindrem el Grupo de Baile de Munera.

DILLUNS 20 AGOST Dia de la Caixa Rural i Coop. Agrícola

08:00 h

Tradicional repartició de murta pels carrers de la població.

10:00 h

Tallers infantils al carrer València, número 13 (davant de la Caixa Rural). Els més menuts gaudiran amb jocs populars, pinta-cares i un parc infantil.

10:30 h

Primer sorteig de regals de l´Estalvi Cooperatiu. Els números per al sorteig es recolliran a la Caixa Rural la setmana d´abans.

12:00 h

Segon sorteig de regals de l´Estalvi Cooperatiu.

16:00 h

Campionat de parxís al Pub Nassau.

Inscripcions al lloc del campionat fins al 18 d’agost.

16:00 h

Campionat de xamelo al 19 Rosas.

Inscripcions al lloc del campionat fins al 18 d’agost.

18:00 h

Ruta en bicicleta pel terme d’Alginet, a càrrec del Club Ciclista el Castell. Eixida des de la Plaça de l’Ajuntament.

En finalitzar, els participants podran refrescar-se amb aigua i cervesa.

19:00 h

Actuació del Cor de la Societat Artística Musical d´Alginet acompanyat pel grup de cambra a l’església.

20:00 h

Eucaristia amb motiu de la festivitat a sant Isidre llaurador i en sufragi dels socis cooperatius difunts.

21:00 h

Sopar a la Carretera, a càrrec de la Coop. Agrícola i la Caixa Rural.

23:00 h

Festa Salsera a la Plaça de la Constitució. Tots a ballar salsa, bachata, txa-txa-txa… A més, gaudirem d’actuacions de ballarins professionals!

Nota: es recorda que anirem amb vestimenta blanca.

00:30 h

Discomòbil al carrer Algoleja (zona Hort de Bonet).
Donem l’eixida a les Festes Majors amb la Festa de l’espuma. Tindrem als djs Rafa Vio i Ivan Puerto.

DIMARTS 21 AGOST Dia dels nostres majors

10:00 h

Repartició de la tradicional ‘coca amb cansalada’, preparada pels forners del nostre poble, a la Plaça de l’Ajuntament.

12:00 h

Volteig general de campanes assenyalant la vinguda de sant Josep

16:00 h

Campionat de 3 x 3 de bàsquet al Bar Blanc i Negre.

Inscripcions al mateix lloc fins el 20 d’Agost.

20:00 h

Eucaristia i primer dia de quinari en honor al patriarca sant Josep a l’Ermita.
A continuació: TRASLLAT DE LA IMATGE DE SANT JOSEP de l’Ermita a l’Església Parroquial.

23:00 h

Teatre a la plaça. Per a sufocar la calor de l’estiu, repartirem gelats a tots els assistents.

00:30 h

Discomòbil al carrer Algoleja (zona Hort de Bonet).
Per a hui tindrem la Nit de djs locals. Si eres dj i t’agradaria demostrar-nos el que vals i com fas vibrar i ballar la gent amb la teua música, hui és el teu dia!

Inscripcions a festersalginet2018@gmail.com.

DIMECRES 22 AGOST Dia de l’Ajuntament

10:30 h

Jocs tradicionals a la Plaça de la Font a càrrec de Factoria d’Idees i Creacions Coop. V. Vos esperem per a jugar com ho feien els nostres iaios i iaies!

16:00 h

L’esperat Ral·li humorístic per fi ha arribat, vos esperem a l’avinguda Reis Catòlics per a gaudir de tan anhelat moment! Aquest any hem preparat un gran recorregut ple de sorpreses, vine i descobreix-ho.

Els equips participants hauran d’apuntar-se al correu de Festers (festersalginet2018@gmail.com) per a inscriure’s fins el dia 21. Els vehicles autoritzats seran sense motor (bicicletes, patinets, carrets, etc.).
I, com no, hi haurà dos premis: d’una banda per al vehicle i disfressa més original, i d’altra, per als guanyadors del Ral·li.

17:00 h

Campionat d’escacs a la Gelateria Croissanteria La Plaça.

Inscripcions al mateix lloc fins el dia 21.

20:00 h

Eucaristia i segon dia de quinari en honor a sant Josep.

21:00 h

Aneu acudint a la carretera per al Sopar de pa en puny a càrrec de l’Ajuntament.

23:00 h

Per amenitzar la nit tindrem el que més ens agrada als valencians, un Espectacle de Xarangues. Comptarem amb les millors xarangues de la província, desitjant fer-vos ballar.

00:30 h

Esteu preparats per a una nit molt colorida? Vingueu a la Holi Fluor Party a la Discomòbil del carrer Algoleja. Tindrem una nit de colors, llums i fluors amenitzada amb un dels millors djs de la nostra terra: Dj Dani Wallace.

DIJOUS 23 AGOST Dia infantil

11:30 h

A l’avinguda Reis Catòlics els més menuts gaudiran d’un gran dia de jocs d’aigua. No t’ho pots perdre, prepara’t per a refrescar-te i passar-ho d’allò més bé.

15:30 h

Campionat de truc al bar K’Neus.

Inscripcions al mateix lloc fins el dia 22.

16:00 h

Campionat de futbolí al Pub Bambú.

Inscripcions al mateix lloc fins el dia 22.

19:00 h

Tir de Guatla al camp de tir El Portell.

19:00 h

Taller de fanalets a la plaça, a càrrec de l’Associació Juvenil Camcuc. A continuació els més menuts tindran una cercavila de fanals encesos!

19:00 h

Trofeu Juliet el Pilotari de Galotxa al carrer Venerable Beferull.

20:00 h

Eucaristia i tercer dia de quinari en honor a sant Josep.

20:30 h

Com a bons valencians ens encanta la paella... Per aquesta raó, què millor que una Nit de Paelles a la plaça de l’Ajuntament?

La carn, la verdura i l’arròs dels participants serà a càrrec de la Cooperativa Elèctrica, la Caixa Rural i l’Ajuntament d’Alginet. A més, els festers repartiran l’aigua.
Inscripcions al Pub Nassau fins al 18 d’agost amb depòsit de 5 euros per paella.
La paella haurà de fer-se al carrer de la Coop. Elèctrica. En cas de fer-la a llenya haurà de posar-se l’arena a terra.

22:30 h

Gran Revetla de Ball a la Plaça d’Enric Valor. Porteu el vostre millor calçat per a ballar! Comptarem amb l’actuació del Duo Sensaciones.
Organitza Club de Ball d’Alginet.

DIVENDRES 24 AGOST Dia de la Cooperativa Elèctrica

09:00 h

Cercavila de la Societat Artística Musical d’Alginet.

10:00 h

Gran festa infantil a la Plaça d’Enric Valor per a tots els menuts.Taller infantil, jocs per als més menuts i moltes activitats d’animació. A tots els assistents se’ls obsequiarà amb una camiseta. A més, se sortejaran 25 magnífiques “Mountain Bike” entre els assistents.

Els socis que ho desitgen podran passar per les oficines de la Coop. Elèctrica en horari laboral per a retirar els tiquets.

14:00 h

Paella Gegant de Galbis a la nau de la Cooperativa Elèctrica.

Hi haurà beguda, papes i olives per als pensionistes i jubilats d’Alginet. Se sortejaran dues cistelles entre els assistents. Es posarà a disposició dels assistents un autobús per a desplaçar-se fins a la nau. Els tiquets es podran arreplegar a la llar dels jubilats.

16:00 h

Campionat de pòquer a Bambú.

Inscripcions al mateix lloc fins el dia 24.

16:00 h

Després de morir en una mascletà a causa d’un error de seguretat, una fallera torna a la vida convertida en zombi. Només hi ha una manera de calmar la seua ira apocalíptica: cuinar-li una bona paella.
I Campionat de La Fallera Calavera al Picat i Lligat (antic Llorer)

Inscripcions al mateix lloc fins el dia 24.
Com a premi tindrem unes cartes extraordinàries i exclusives.

19:00 h

Exhibició d’Hípica a l’Hort de Caramanxel.

20:00 h

Eucaristia i quart dia de quinari en honor a sant Josep.

21:30 h

Sopar a la carretera a càrrec de la Cooperativa Elèctrica.

Es repartirà cervesa, cacauets, papes, tramussos, vi, gasosa i aigua.

23:30 h

‘XIV Concurs Mantó de Manila’ a la Plaça de la Constitució.
Als participants se’ls donarà un obsequi. Se sortejaran dos preciosos mantons de Manila al llarg de la nit, un oferit per la CEA i l’altre per Álvaro Moliner.
En acabar el concurs, la música continuarà per a tots els qui no hagen ballat prou. No es preocupeu, la nit serà llarga!

00:30 h

Gran Festa Remember al CEIP Blasco Ibáñez.
Actuació estel·lar del mític grup dels anys 90 SENSITY WORLD. A més, també tindrem la Festa MDT amb Raúl Platero i, com no, el nostre dj Francis Tolu, que no podia fallar en aquest dia tan esperat.

DISSABTE 25 AGOST

10:00 h

Gran Campionat de Petanca a l’Hort de Feliu, organitzat pel Club de Petanca Alginetense.

Per a inscriure’s caldrà anar abans (de 8’30 a 10). Preu 5€ per persona.

12:00 h

Volteig general de campanes anunciant la vespra de la Festa Grossa.

19:00 h

Torna per a quedar-se, alginetins prepareu-se per a la Cavalcada de disfresses! Més informació al Facebook: Festers Alginet 2018.

A continuació començarà la CRAZY PARTY FESTERS 2018 amb el gran dj Kilo. Estigueu atents perquè serà una nit molt boja amb moltes sorpreses!

Els festers repartirem entrepans per a sopar entre els assistents (fins acabar existències).

20:00 h

Volteig general de campanes anunciant la vespra de la Festa Grossa.
Eucaristia i cinqué dia de quinari en honor a sant Josep.

23:00 h

Espectacle “ALLIOLI A BANDA” a la Plaça de la Constitució. No et pots perdre aquest espectacle que fusiona la música en valencià amb la Banda de la Societat Artística Musical d’Alginet.

DIUMENGE 26 AGOST

07:00 h

Despertà tradicional pels nostres carrers, a càrrec dels Festers del Vaporet.

09:00 h

Volteig general de campanes.

12:00 h

Solemne Missa Major en honor al patriarca sant Josep. Cantada pel Cor Parroquial.

13:00 h

Traca quilomètrica. Consisteix en una traca simple, penjada en alt, i que recorre alguns carrers, mentre el públic segueix a la carrera les seues explosions. Una forma senzilla i sana de gaudir de la pirotècnia i la pólvora. El recorregut d’aquest any serà el mateix que farà la processó per la vesprada.

19:00 h

Primer vol de campanes anunciant la processó. Tindrem l’honor de comptar amb la participació del grup Mestres Campaners de València. Tocaran les nostres campanes de forma manual durant tota la processó.

19:30 h

Solemne processó general en honor al gloriós patriarca sant Josep, patró d’Alginet.

La processó anirà acompanyada de les danses de la Muixeranga d’Alginet, Pastorets, Arquets, Nanos, Carxofa i Bastonets. A més obriran la part religiosa, com a novetat, les banderoles, els fidels que vulguen acompanyar el nostre patró amb el seu ciri i els personatges bíblics, entre els quals com a novetat, després de més de 100 anys sense fer-ho, tornaran a processonar els Cirialots.

Carrers de volta: Església, sant Antoni, rei en Jaume I, Nou, Plaça del País Valencià, sant Vicent, Cervantes, sant Josep, Major fins l’Ermita de sant Josep.

Preguem als veïns que adornen els carrers de volta de la processó com és costum, amb cobertors, tapissos del sant, plantes, portes obertes i enramada.

22:00 h

Castell de focs d’artifici, a càrrec de la Pirotècnia TURIS SL.

DISSABTE 8 DE SETEMBRE

17:00 h

XX Volta a Peu d’Alginet. Cursa infantil.

19:00 h

Cursa absoluta.

Es recolliran aliments no peribles que es donaran a serveis socials de l'Ajuntament.

LA COMISSIÓ DE FESTES 2018 ES RESERVA EL DRET D’ANUL·LAR I CANVIAR QUALSEVOL DELS ACTES PROGRAMATS AL LLARG DE LA SETMANA DE FESTES.