Població i Activitat

Estructura Interna i Comunicacions

El sistema de comunicacions del municipi es converteix en un dels factors més importants que possibilitarà o limitarà el creixement econòmic vinculat a tots els sectors de producció que conviuen o podrien situar-se al municipi.
Podem dir que comptem amb un bon accés. El poble d’Alginet presenta un nucli urbà molt compacte. A la part baixa del poble passa la carretera N-430, que és autovia, amb eixida cap a València i cap a Almansa/Albacete, i que connecta amb València ciutat, port, aeroport... També passa el ferrocarril de via estreta de València a Castelló de la Ribera, que passa a formar part de la línia de metro de la ciutat de València.
A l’extrem oriental creuen el terme la línia fèrria de València a Xàtiva i Madrid, que no té parada al poble (ha desaparegut el baixador que hi havia) i la carretera comarcal C-3320. El municipi compta amb una accessibilitat relativament alta, per carretera i per línia fèrria, especialment amb la capital València, però existeixen evidents llacunes pel que fa a la comunicació amb Alzira, capital de la comarca de la Ribera Alta, així com la Ribera Baixa (Benifaió, Almussafes...).
Pel que fa a la prestació de serveis per part de l’Administració Local, el municipi compta, d’una banda, amb les infrastructures tradicionals i serveis bàsics com són aigua potable, enllumenat públic, clavegueram, neteja viària... i, d’altra banda, atén funcions de benestar social i salut on s’hi inclouen el Centre de Salut, la Casa del Jubilat, protecció del medi ambient amb la creació d’un Ecoparc...

Estadístiques de Població
Dades 2011 de INE

Població Total: 13.363
Homens: 6.777 (50,71%)
Dones: 6.586 (49,29%)

De 0 a 14 anys: 1.825 (13,66%)
De 15 a 29 anys: 2.555 (19,12%)
De 30 a 64 anys: 6.823 (51,06%)
De 65 i més anys: 2.160 (16,16%)

Economia

L’agricultura i la ramaderia segueix ocupant una quarta part de la població activa. La majoria d’agricultors estan associats a la cooperativa COAGRI. Al poble existeixen altres magatzems exportadors com ara el de Frutas Alginet, al camí de Trullàs i el de Frutas Ya-Boy, a la vora de la carretera de València. En la indústria alimentària destaquen, a més a més, un molí d’arròs (Lozano) i una fàbrica de congelats (Rua).
En el transcurs de les tres darreres dècades Alginet ha conegut una important empenta industrial. Per acollir les noves fàbriques van projectar-se dos polígons: el Nord i el Sud. Al polígon Nord, eixida cap a València, s’han instal·lat una dotzena i mitja de fàbriques entre les quals destaca Alginet Textil (venuda l’any 1989, pertany al grup Tavex), Guillen i Dupen. Al polígon Sud, eixida cap a Almansa, no hi ha massa fàbriques, llevat d’envasos Bellot.